Jacht

Waarom is het bezitten van een jacht prijzig?

Veel Nederlanders willen graag een jacht aanschaffen, maar doen dit toch niet omdat het bezitten van een jacht prijzig is. Naast dat een jacht tienduizenden tot honderdduizenden euro’s kan kosten, zijn er nog allerlei andere kosten. Dat het bezitten van een jacht prijzig is heeft verschillende oorzaken. In dit artikel vind je dan ook meer informatie over welke oorzaken dat precies zijn. 

De ligplaats van je jacht 

Een jacht heet niet voor niets een jacht, want een jacht is vaak langer dan tien meter. Een jacht moet net als elk ander schip in het water liggen. Je kunt je dus wel voorstellen dat je veel ruimte nodig hebben voor het ‘parkeren’ van je jacht. Je zult dus op zoek moeten gaan naar een ligplaats waar je jacht kan liggen. Deze ligplaatsen worden vaak verhuurd voor honderden euro’s per maand, maar ook komt het voor dat ze verkocht worden voor tienduizenden euro’s. Helaas komen veel mensen hier te laat achter en laten de jacht verkopen bij Jachtmakelaar Kappers

Het onderhoud van je jacht 

Een van de grootste kostenposten van het bezitten van een jacht, is het onderhoud. Een jacht moet vaak meerdere keren per jaar onderhouden worden en elke keer kan de kostenpost hiervan oplopen tot duizenden euro’s. Dat het onderhoud van een jacht prijzig is, heeft ermee te maken dat een jacht uit het water gehaald moet worden, maar ook dat een persoon veel kennis nodig heeft om een jacht te kunnen onderhouden. Het onderhoud van een jacht kost daarom al snel tienduizenden euro’s per jaar. 

Brandstofkosten 

Een jacht heeft een verbrandingsmotor die zeer krachtig is. Dat is ook zeker nodig want een jacht weegt tonnen en moet daarnaast ook nog vracht en personen vervoeren. Doordat een jacht een krachtige verbrandingsmotor heeft, verbruikt de jacht ook ontzettend veel brandstof. Dit is niet het geval als je een zeiljacht hebt, want dan kun je de verbrandingsmotor uitschakelen als je genoeg wind kan opvangen. Wat de brandstofkosten zijn van een jacht, is erg lastig te bepalen. Dit is afhankelijk van hoe groot de jacht is, hoe vaak er gebruik van gemaakt wordt, maar ook wat voor soort verbrandingsmotor er in de jacht ligt. Vaak krijg je bij het aanschaffen van een jacht te horen wat de gemiddelde brandstofkosten van de jacht zijn. Het is erg belangrijk om dit mee te nemen in de overweging, want dit kan behoorlijk veel geld per jaar kosten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *