zakelijk

Hoe kun je een deurwaarder inschakelen om openstaande schulden te innen?

Als je te maken hebt met openstaande schulden, kan het inschakelen van een deurwaarder een effectieve manier zijn om deze schulden te innen. Een deurwaarder is een professional die gespecialiseerd is in het innen van schulden en het uitvoeren van gerechtelijke uitspraken. In dit artikel bespreken we hoe je een deurwaarder kunt inschakelen om openstaande schulden te innen.

Stap 1: Maak een overzicht van openstaande schulden

Voordat je een deurwaarder inschakelt, is het belangrijk om een overzicht te hebben van alle openstaande schulden. Zorg dat je alle relevante documenten, zoals facturen en herinneringen, bij de hand hebt en maak een duidelijk overzicht van de schulden en de bedragen die nog openstaan.

Stap 2: Stuur een aanmaning

Voordat je een deurwaarder inschakelt, moet je eerst de schuldenaar een aanmaning sturen. In deze aanmaning geef je aan dat er sprake is van een openstaande schuld en dat deze binnen een bepaalde termijn moet worden betaald. Geef hierbij ook aan wat de gevolgen zijn als er niet wordt betaald, zoals het inschakelen van een deurwaarder. Stuur deze aanmaning bij voorkeur aangetekend en bewaar het ontvangstbewijs goed.

Stap 3: Inschakelen van een deurwaarder

Als de schuldenaar na de aanmaning nog steeds niet heeft betaald, dan kun je een deurwaarder inschakelen. Dit doe je door een zogenaamde “opdracht tot incasso” te geven aan de deurwaarder. Hierin geef je aan om welke schuld het gaat en wat de hoogte van het bedrag is. De deurwaarder zal vervolgens proberen om de schuld te innen door middel van bijvoorbeeld een beslaglegging op het inkomen of vermogen van de schuldenaar.

Stap 4: Gerechtelijke procedure

Als de deurwaarder er niet in slaagt om de schuld te innen, dan kan er een gerechtelijke procedure worden gestart. Hierbij wordt er een vonnis uitgesproken door de rechter, waarin de schuldenaar wordt veroordeeld tot het betalen van de schuld. Dit vonnis kan vervolgens door de deurwaarder worden uitgevoerd, bijvoorbeeld door beslag te leggen op het inkomen of vermogen van de schuldenaar.

Stap 5: Betaling ontvangen

Als de schuldenaar uiteindelijk heeft betaald, zal de deurwaarder de betaling aan jou doorgeven. Je kunt er dan voor kiezen om de deurwaarder te betalen voor de verrichte werkzaamheden of deze kosten te verhalen op de schuldenaar.

In conclusie, het inschakelen van een deurwaarder kan een effectieve manier zijn om openstaande schulden te innen. Het is belangrijk om eerst een aanmaning te sturen en een overzicht te maken van de openstaande schulden voordat je een deurwaarder inschakelt. Het is ook belangrijk om te weten dat het inschakelen van een deurwaarder kosten met zich meebrengt. Deze kosten kunnen echter vaak worden verhaald op de schuldenaar. Het is daarom belangrijk om altijd goed na te denken voordat je een deurwaarder inschakelt en om alle mogelijkheden te overwegen. Met de hulp van een ervaren deurwaarder kun je echter wel zorgen dat openstaande schulden worden geïnd en dat je krijgt waar je recht op hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *