Electric car

5x autotrends in 2023

De prijs van benzine stijgt en daalt, files worden langer en auto’s worden duurder. Er gebeurt veel in de autobranche en aankomend jaar zal dit hetzelfde zijn. In deze blog hebben we een aantal trends op een rijtje gezet om dit jaar in de gaten te houden.

Occasions worden goedkoper


De prijs van tweedehandsauto’s zal dalen in 2023. Dit komt omdat meer nieuwe auto’s worden verkocht, dus dat betekent dat er een groter aanbod aan auto’s op de markt komt. De prijs van nieuwe auto’s gaat echter wel omhoog. Dat is ook niet gek, aangezien de bpm-tarieven stijgen. Dit is de aanschafbelasting die je bij de aankoop van nieuwe auto’s betaalt. Elektrische auto’s zijn gelukkig vrij van deze belasting. 

Onderhoud kost meer


Doordat nieuwe auto’s duurder worden, zullen mensen sneller een tweedehandsauto kopen, wat vervolgens weer leidt tot oudere auto’s op de markt. Deze oudere auto’s hebben meer onderhoud nodig. Daarnaast zijn onderdelen, zoals autobanden, ook duurder geworden. Bestuurders van elektrische auto’s hebben wederom hier meer geluk, aangezien onderdelen van een elektrisch voertuig vaak langer meegaan. De kosten liggen ook lager van onderhoud.

Groei van elektrische auto’s


De elektrische auto is al een aantal keer genoemd in deze blog. Dit is met een belangrijke reden. De koop van elektrische auto’s blijft namelijk stijgen. Door de hoge stroomprijs is deze stijging enigszins verminderd, maar de prijzen voor gebruik van deze auto’s blijven nog steeds lager. 

Meer files


Tijdens de coronatijd waren de wegen rustig, doordat iedereen noodzakelijk thuis moest werken. Nu de maatschappij weer verdergegaan is worden de wegen weer drukker, omdat mensen weer naar hun werk gaan. Door de problemen met het openbaar vervoer, kiezen mensen vaker om met de auto te reizen. Dit is een meer betrouwbaar alternatief. Mensen maken meer kilometers en staan dus ook langer in de file. In 2023 zal dit hoogstwaarschijnlijk niet veranderen.

Leasen wordt populairder
Je kon al steeds meer auto’s met Bitcoin kopen, maar leasen wordt aankomend jaar ook een steeds populairdere betaalmethode. Bedrijven zoals Anycoindirect laten je een digitale wallet opbouwen, waarmee je dit zou kunnen kopen. Het grootste voordeel van een leaseauto is dat de kosten te spreiden zijn, wat zorgt voor meer financieel overzicht. Dit is ideaal voor mensen die geen spaargeld hebben, maar wel een vast inkomen. Na afloop van de leaseperiode is de auto weer in te leveren, zonder na te hoeven denken over inruilwaarde. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *