Wat kan je met een kredietverzekering?

Een kredietverzekering wordt gebruikt om meer zekerheid te krijgen. Wanneer je een kredietverzekering hebt, dan kun je meer zekerheid krijgen over de openstaande facturen die betaald worden. Op deze manier loop je namelijk geen risico bij klanten die bijvoorbeeld failliet gaan. Ook loop je geen risico als klanten surseance van betalingen aanvragen. Een kredietverzekering is handig voor iedereen, die goederen of diensten op rekening leveren aan klanten. 

De verschillende vormen van kredietverzekeringen

Bij de kredietverzekering heb je verschillende vormen. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je jezelf of jouw bedrijf zou kunnen verzekeren. Om te bepalen welke vorm van een kredietverzekering het beste bij je past, zul je eerst moeten kijken naar de omvang van het bedrijf, hoe er zakengedaan worden en hoeveel er op de rekening geleverd worden. De eerste vorm van kredietverzekering is de verzekering per transactie. Deze verzekering kunt u gebruiken wanneer je af en toe een groot bedrag ontvangt van klanten. Een andere vorm is verzekering per debiteur. Hier kun je verzekeren wanneer je van een bepaalde klant regelmatig grote bedragen zult ontvangen. Ook heb je kredietverzekering per land. Deze verzekering sluit je af wanneer je voornamelijk zakendoet met klanten uit een bepaald land. Als laatst heb je de omzetverzekering. Dit is de meeste uitgebreide variant van de kredietverzekering. Op deze manier kun je je hele omzet verzekeren tegen niet-betalende klanten. 

Wat kost een kredietverzekering?

De kosten van een kredietverzekering hangt af van de vorm. Aan de hand van de vorm wordt er gekeken hoeveel premie er betaald moet worden. Ook wordt er gekeken naar andere aspecten. Er zijn veel verzekeringsbedrijven die de hoogte van de premie vastleggen door de volgende genoemde punten. Allereerst wordt er gekeken naar het omzetvolume. Dit is de prijs per product keer het aantal verkochte producten. Ook wordt er gekeken naar de spreiding van het risico. Hiermee wordt het aantal debiteuren bedoelt. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het gedekte percentage bij schade-uitkering. Dit ligt vaak tussen de 75% en 85%. En er wordt ook gekeken naar het vestigingsland van de debiteuren. Tot slot hebben bedrijven ook een eigen risico. Er wordt naar de hoogte hiervan gekeken bij het bepalen van de hoogte van de premie. 

Waarom sluit je een kredietverzekering af?

Mensen sluiten een kredietverzekering af om op deze manier meer zekerheid te krijgen. Wanneer je zo een verzekering hebt dan kunnen je vaak je geld terugkrijgen. Het maakt hierbij niet uit of een klant bijvoorbeeld failliet is gegaan of dat zij surseance van betaling hebben aangevraagd. Onder een kredietverzekering vallen de onbetaalde rekeningen die zakelijke klanten niet kunnen betalen. In sommige gevallen geldt de verzekering alleen voor klanten die in Nederland gevestigd zijn. Er zijn verschillende redenen waarom iemand niet betaald. Iemand is failliet verklaard, maar politieke onrust, oorlogen, natuurrampen of geld te kort kunnen ook een rol spelen of de reden zijn waarom iemand niet betaald. 

Wat betekent kredietwaardigheid?

Kredietwaardig is een term die vaak terugkomt bij de leningen. De kredietwaardigheid van een bedrijf staat op het feit of een bedrijf zijn rekeningen kan betalen. Ook staat het op het feit of een bedrijf daadwekelijk de rekeningen betaald. Er zijn banken die alleen leningen uitgeven aan bedrijven die kredietwaardig zijn. Kredietwaardig wordt ook wel financieel gezond genoemd. Veel bedrijven zijn vaak wel kredietwaardig. 

Standaard afbeelding
Daniel
Artikelen: 40

Geef een reactie