Cadeaulint

Cadeaulint – het afmakertje voor elk cadeau

Het is waar dat als je een cadeau leuk wilt verpakken, inpakpapier ervoor zorgt dat het geschenk er mooi uit gaat zien. Maar het is ook waar dat je een cadeau pas echt afmaakt, als je er een mooie strik omheen doet. Die wordt bijna altijd van een lint gemaakt. Zo’n cadeaulint is meestal van polyester of stof gemaakt, in sommige gevallen een combinatie van die twee. 

Voor een frivool accent

Linten zijn gewoonlijk plat hoewel er ook soorten zijn die op koorden lijken of zelfs op touwen. Een gebruikelijk cadeau zit in een doos en als je die inpakt met mooi pakpapier, blijft de hoofdvorm natuurlijk rechthoekig. De kleuren en prints van het pakpapier geven al wel fleur aan het geschenk. Maar het is nu juist het cadeaulint dat het vierhoekige ontstijgt. Zo’n lint geeft het cadeau een luchtig aanzien, zeker als je het lint van een of meer mooie strikken voorziet.

Enorme keuze aan soorten cadeaulint

Cadeaulinten komen in diverse materiaalsoorten maar ook kun je ze vaak nog bewerken. Met een splitter kun je een lint prachtig laten krullen. Of er een raffialint van maken. Sommige presentjes hebben baat bij een grof en stevig koord, andere cadeautjes vragen om een lint met een glanzend of spiegelend effect. Welke soorten linten worden veel benut? Dat zijn onder meer:

• Satijnen lint (licht glanzend en geweven)

• Raffia lint (of van raffia, of van papier/viscose)

• Velvet lint (fluweellint, heerlijk zacht)

• Organa lint (semi doorschijnend)

• Honeycomb lint (verfijnde gaasstructuur zichtbaar)

• Katoenen koord (wat kloeker koordlint)

• Satijnkoord (soepel en glanzend, ideaal voor kleine strikken)

• Krullend lint (polyester, goed te krullen met lintsplitter)

Linten zijn verkrijgbaar in een royaal gamma van kleuren en je kunt ook uit diverse breedtes kiezen, gewoonlijk tussen 5 mm en 70 mm.

Zelf strikken of laten strikken van cadeaulint

Als je het een paar keer gedaan hebt, is een lint rond een cadeautje spannen echt kinderwerk. Met een paar slagen heb je ook zo een mooie strik uit het lint gehaald. Heb je niet het geduld of eigenlijk niet de tijd met versieren bezig te zijn maar wil je wel zo’n eindresultaat? Dan resten je twee mogelijkheden. Want je kunt de strikken kant-en-klaar aanschaffen. Of je gebruikt een handige strikkenmaker. Die vouwt je cadeaulint in no-time tot sublieme strikken. Je knipt het lint op lengte nadat je weet welke afmetingen het pakket heeft waar het omheen moet. Krijgt het lint een strik, houd dan de lengte wel goed ruim. Met een royale strik ben je zo een halve meter lint verder.

De kracht van een kleuraccent

Ook al is een lint vaak smal, de kleur werkt wel door in het pakket. Vooral als je contrasterende kleuren kiest voor het lint ten opzichte van het verpakkingspapier. Ook twee gekleurde linten naast elkaar zien er mooi uit. Bijvoorbeeld een gele en een blauwe. Laat in elk geval het lint goed uitkomen. Span dus geen cadeaulint met een blauwe tint rond een blauwe verpakking. Sommige kleuren zijn heel dominant en werken eigenlijk op elke achtergrond goed. Denk bijvoorbeeld aan zwart of goud. Scoor nu al jouw cadeaulinten bij Decoma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *