Betalen

Online betalen in 2023

Online winkelen blijft groeien en evolueren, met steeds betere toegankelijkheid, gemak en snelheid. Het afrekenen van online aankopen is van cruciaal belang, en het gaat om miljarden euro’s die jaarlijks worden uitgegeven. In 2023 wordt verwacht dat deze trend zich voortzet, met een groei van naar schatting 8% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Trends en ontwikkelingen

De groeiende markt van online betalen heeft geleid tot verschillende ontwikkelingen om het consumenten zo eenvoudig, veilig en snel mogelijk te maken. Enkele trends die zich in 2023 manifesteren worden hier toegelicht.

Biometrische authenticatie

Een uitdaging in de online markt is het onthouden van de vele wachtwoorden die nodig zijn. Nieuwe ontwikkelingen richten zich op het vervangen van wachtwoorden door biometrische authenticatie, zoals vingerafdrukscans, oogscans of stemherkenning.

Samenwerkingen om veilig te betalen

Het opzetten van een betalingssysteem is complex vanwege verschillende wet- en regelgevingen tussen landen en veiligheidseisen. Organisaties werken steeds vaker samen om betaalsystemen te ontwikkelen en kosten en risico’s te verminderen.

Betalingen gaan de grens over

Het aantal online aankopen vanuit het buitenland groeit sterk, vanwege lagere prijzen of unieke producten. In 2023 wordt het steeds normaler om producten uit het buitenland te kopen. Betalingssystemen bieden aankoopbescherming, zoals een geld-terug-garantie bij niet-ontvangen producten, om de veiligheid te waarborgen.

Achteraf betalen

Achteraf betalen is een populaire betaalmethode die ook in 2023 veelvuldig wordt gebruikt. Het biedt consumenten de mogelijkheid om hun online aankopen te ontvangen voordat ze daadwerkelijk betalen. Dit is vooral handig voor mensen die liever eerst het product willen zien of ervaren voordat ze ervoor betalen. Achteraf betalen geeft consumenten ook een gevoel van vertrouwen en zekerheid, omdat ze pas hoeven te betalen nadat ze tevreden zijn met hun aankoop. Veel e-commerce platforms en winkels bieden tegenwoordig achteraf betalen als een veilige en flexibele optie voor online shoppers. Voor meer informatie en een lijst van webshops die de achteraf betalen optie aabieden kun je vinden op https://betaling.nl/

Mobiele transacties

Het betalen via smartphones en tablets neemt een steeds belangrijkere rol in binnen online betalingen. M-commerce groeit snel, en naar verwachting zal ongeveer een derde van alle betalingen in 2023 via mobiele apparaten worden gedaan.

Cryptocurrencies

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin, hebben de manier waarop online betalingen worden gedaan vereenvoudigd, toegankelijker gemaakt en intuïtiever gemaakt. Hoewel Dropshops een breed scala aan betaalmogelijkheden biedt, is betalen met cryptocurrencies technisch gezien nog niet mogelijk.

In 2023 blijven de ontwikkelingen in online betalen zich voortzetten, waarbij gebruiksgemak, veiligheid en internationale betalingen centrale focuspunten zijn.

Standaard afbeelding
Daniel
Artikelen: 38

Geef een reactie