financieel

Hoe werkt een incassobureau? Lees hier alles wat je moet weten

Wat is een incassobureau? 

Eenvoudig gezegd is een incassobureau een organisatie die diensten aanbiedt aan geldschieters en crediteuren zodat zij achterstallige fondsen of in gebreke gebleven betalingen kunnen terugvorderen. Gewoonlijk neemt een crediteur een incassobureau in dienst nadat meerdere pogingen om een schuld te innen zijn mislukt.

Hoe werkt incasso? 

Wanneer een individu zijn rekeningen niet betaalt of een geplande leningbetaling mist, zal de crediteur doorgaans de volgende stappen tegen hen ondernemen. Eerst kunnen ze de wanbetaling rapporteren aan een kredietbureau. Dit zal invloed hebben op de kredietgeschiedenis van de lener. Binnen drie tot zes maanden na het in gebreke blijven, kan de crediteur de schuld overdragen aan een incassobureau.

Op dit punt kunnen twee dingen gebeuren. De lener kan betalingen doen als reactie op de inspanningen van het incassobureau, of ze kunnen de schuld gewoon blijven negeren. Wanneer het individu betaalt, hetzij het volledige bedrag of een deel van wat verschuldigd is via een betalingsregeling, zal het incassobureau een percentage van de fondsen ontvangen.

Wanneer het individu nog steeds geen betalingen doet op hun achterstallige schuld, kan het incassobureau hun kredietrapport wijzigen om aan te geven dat het in incassostatus is. Deze actie zal leiden tot een daling van de kredietscore van de lener. De verandering in de kredietscore zal variëren afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de huidige score en de omvang van de schuld. Een account dat als incasso wordt vermeld, kan tot zeven jaar op een kredietrapport blijven staan.

Om achterstallige gelden te verkrijgen, kunnen incassobureaus meerdere strategieën proberen, waaronder: Telefoongesprekken voeren naar de thuis-, mobiele en kantoortelefoons van het individu Late-betaling meldingen en incassobrieven versturen Contact opnemen met familie, vrienden en buren van de debiteur om de contactinformatie van het individu te bevestigen Verschijnen aan het huis van de debiteur Het incassobureau is beperkt in hun acties en is gebonden aan de Fair Debt Collection Practices Act (FDCPA). Ze mogen de debiteur op geen enkele manier bedreigen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een incassobureau? 

Er zijn tal van redenen om een incassobureau in te schakelen wanneer u er niet in slaagt achterstallige schulden van uw klanten te innen. Als bedrijfseigenaar heeft u niet de tijd om schuldenaars op te sporen en door te gaan met telefoontjes wanneer rekeningen onbetaald blijven. Hoewel sommige bedrijven interne incassobureaus hebben, kan het tijd zijn om een extern incassobureau in te schakelen wanneer schulden overweldigend worden.

Voordelen van het gebruik van een incassobureau zijn onder meer: Juridische bescherming. Tenzij u goed thuis bent in de FDCPA, wilt u misschien overwegen een incassobureau in te schakelen, wiens expertise u zal beschermen tegen ongewenste rechtszaken. Bureaus zijn goed op de hoogte van zowel federale als staatswetten met betrekking tot incassopraktijken. Het gebruik van een incassodienst zal het risico op juridische gevolgen van het zelf proberen te innen van een schuld elimineren. 

Documentatie

Incassobureaus inschakelen of registreren elke stap van het incassoproces. Mocht u besluiten de debiteur aan te klagen, dan heeft u een grondige documentatie van de pogingen van het incassobureau om de schuld te innen. Ook, als u de slechte schuld als een belastingaftrek claimt, heeft u documenten nodig voor uw belastingen. De IRS wil weten dat u elke optie heeft uitgeput voordat u de schuld afschrijft. 

Succesvolle schuldinning

Incassobureaus hebben ervaring en een hoger succespercentage bij het innen van achterstallige schulden. Het inhuren van een incassodienst zal uw kansen op het innen van gelden vergroten en u in staat stellen om u te concentreren op uw bedrijf in plaats van achter schuldenaars aan te jagen. 

Snellere betaling

Mensen zijn niet alleen eerder geneigd te betalen wanneer ze worden benaderd door een incassobureau, ze hebben ook de neiging sneller te betalen dan wanneer u zou doorgaan met hen te bereiken. Wanneer mensen zich realiseren dat hun kredietscore kan worden beïnvloed, reageren ze meestal onmiddellijk om elke daling in hun kredietrecord te voorkomen. 

Tips voor het kiezen van het juiste incassobureau 

Bij het kiezen van een incassobureau wilt u ervoor zorgen dat u er een kiest die past bij de behoeften van uw bedrijf, terwijl u het maximale bedrag aan verschuldigde schulden int. Er zijn bepaalde factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een incassobureau.

Overweeg de algehele ROI. U wilt misschien een incassodienst beoordelen op basis van het percentage dat wordt gerekend voor het terugvorderen, maar dat is slechts één factor om te overwegen. U wilt kijken naar hun incassohistorie en zien hoeveel geld ze doorgaans op elke terugvordering innen. U kunt in de verleiding komen om met een bureau te gaan dat een laag percentage rekent, alleen om erachter te komen dat ze slechts een lage opbrengst terugvorderen. 

Een ander bureau dat echter een hoger percentage rekent, brengt echter een groter bedrag geld terug in uw bedrijf door een hoger bedrag aan achterstallige fondsen te innen. Kijk niet alleen naar het bedrag aan teruggevorderde gelden, maar ook naar het terugvorderingspercentage van het bedrijf. Vereis uitstekende klantenservice. Incassomedewerkers dreigen of intimideren mensen niet in een poging fondsen terug te vorderen. In plaats daarvan moeten ze vriendelijk en behulpzaam zijn, in een poging om een goede werkrelatie met uw klant te onderhouden, ongeacht het feit dat ze achterstallig zijn met betalingen. 

Incassobureaus moeten betalingsplannen aanbieden en het voor klanten gemakkelijker maken om betalingen te doen. Doe uw onderzoek. Neem de tijd om beoordelingen te lezen en met andere klanten die met het incassobureau werken te praten om meer over hen te weten te komen. Net als in elke aankoopsituatie, wilt u rondkijken en uw onderzoek doen voordat u zich aan één bureau verbindt. Controleer of ze een licentie hebben. 

Alle incassobureaus moeten een licentie hebben om te werken in de staat waarin ze zich bevinden. U moet ervoor zorgen dat het bureau niet alleen een licentie heeft waar u zich bevindt, maar ook waar uw klanten wonen. Bekijk eerdere rapportages. U mag een maandelijkse verklaring verwachten van het incassobureau dat u gebruikt. 

Ze moeten aan u rapporteren over incassopercentages en eventuele betalingen op de rekeningen sinds de laatste verklaring en een samenvatting van de algehele gedane betalingen. Veel bedrijven bieden zelfs online toegang tot uw account waar u verklaringen kunt bekijken wanneer het u uitkomt.

Bron: https://www.hfmincasso.nl/

Standaard afbeelding
Daniel
Artikelen: 38

Geef een reactie