boekhouder

Het financiële overzicht kwijt van jouw onderneming wegens corona?

5 jaar geleden ben ik mijn eigen onderneming begonnen, namelijk een brasserie in de binnenstad van Enschede! De eerste paar jaar liepen erg voorspoedig. Beter had ik me niet kunnen wensen. Ik heb al die jaren zelf de boekhouding gedaan. Het eerste jaar was lastig, maar ik kreeg het steeds meer onder de knie. Totdat Covid-19 in de wereld kwam. De eerste lockdown kwam ik nog maar net door, maar na de tweede lockdown was ik het overzicht kwijt. Na nachtenlang wakker gelegen te hebben, besloot ik een boekhouder in te schakelen. Dit was misschien wel de beste beslissing die ik had kunnen maken. Twijfel jij ook om een boekhouder in te schakelen? Hieronder heb ik alle voordelen van een boekhouder opgesomd. Mocht je nog twijfelen dan hoop ik je hiermee wat meer duidelijkheid te geven!

Helpen met het creëren van een overzicht

Wat mijn boekhouder en ik als eerste hebben gedaan, is alle kosten en uitgaven van de afgelopen maanden naast elkaar leggen. Hierdoor kwam er een duidelijk beeld van de schulden die ik inmiddels had opgebouwd. Hier schrok ik in het begin enorm van. Bij de tweede afspraak kwam hij met verschillende financiële mogelijkheden, waardoor ik voor het eerst sinds weken weer opgelucht kon ademhalen. Want waarvan ik dacht dat het onmogelijk zou zijn, bleek dus toch mogelijk!

Tijd besparen

Na enkele weken mocht ik mijn zaak weer openen. Wel met de nodige maatregelen. Het kostte veel tijd om alles zo goed mogelijk te plannen voor de opening. Ik moest in verband met de 1.5-meter maatregel alle tafels verplaatsen en ik moest uitrekenen hoeveel voorraad ik moest bestellen. Kortom, ik was enorm druk en ik vond het erg fijn dat ik mijn administratie kon uitbesteden, dit scheelde mij enorm veel tijd!

Nooit meer te veel betalen!

In de afgelopen vijf jaar schoot de administratie er nog wel eens bij in. De horeca is geen 9 tot 17 baan en ik was soms gewoonweg te druk met andere dingen of was ik te moe. Het voordeel van een boekhouder is dat hij alle nieuwe ontwikkelingen binnen zijn vakgebied kent. Hierdoor is hij op de hoogte van alle gunstige ondernemersvoordelen en andere slimmigheidjes, waardoor ik nooit meer te veel belasting betaal. En ook geen boetes hoef te betalen wegens het te laat indienden van de belastingaangifte.

Standaard afbeelding
Daniel
Artikelen: 40

Geef een reactie