bitcoin

Wel of niet investeren in Bitcoin?

Had je graag willen investeren in cryptocurrency? Dan is waarschijnlijk de eerste coin die je tegenkomt de Bitcoin. Dit is ook helemaal niet zo gek. Het is veruit de populairste coin en heeft de hoogste koers. Bitcoin bestaat al sinds 2008 en de koers is vergelijken met toen en nu exponentieel gestegen. Bitcoin is de eerste officiële crypto coin en dat is misschien ook de reden dat deze coin zo populair is. Het lijkt dus erg logisch om te investeren in Bitcoin, maar is dit echt zo verstandig? Zou je nu wel of niet moeten investeren in Bitcoin? Wij gaan het je uitleggen!

Hoe werkt Bitcoin?

Voordat je ergens in investeert is het natuurlijk aan te raden om te weten hoe het werkt. Bij investeren in Bitcoin is dit niet anders. Dus, wat is Bitcoin en hoe werkt Bitcoin eigenlijk? Laten we beginnen met iets wat vaak vergeten wordt. Bitcoin is bedoelt als betalingsmiddel en niet per se als investering. Bij Bitcoin komt geen derde partij, zoals de overheid of bank, kijken. Het is dus decentraal. Wil je Bitcoin? Dan kun je Bitcoin kopen, minen of accepteren in bijvoorbeeld je winkel.

Waarom investeren?

Nu we weten wat Bitcoin is en hoe het werkt is het tijd om te kijken of je nu wel of niet zou moeten investeren in Bitcoin. Heel veel mensen zeggen dat het al te laat is om te investeren in Bitcoin en dat de grootste groei er wel uit is. Natuurlijk zal de koers niet meer zo exponentieel stijgen als de afgelopen 10 á 12 jaar, maar dit wilt niet zeggen dat het niet de moeite waard is. 

Waarom niet?

De koers van Bitcoin en andere crypto is lastig te voorspellen. Dit is wat investeren in crypto zo risicovol maakt. Dit kan een reden zijn om niet te investeren. Wil je crypto of andere coins kopen? Vergelijk je crypto bij descrypted.com!

Standaard afbeelding
Daniel
Artikelen: 38

Geef een reactie