Crypto

3 Cryptocurrency om in de gaten te houden in 2022

Misschien heb je er al veel over gehoord, maar ben je er nog niet aan toegekomen om je er helemaal in te verdiepen. Investeren in cryptovaluta is hot. En groeiende. Het is nog niet bekend hoe het in de toekomst precies gaat zijn, maar dat je er nu al veel geld mee kunt verdienen dat staat vast.

Wat moet je weten over cryptovaluta?

Wanneer je wilt gaan investeren in cryptovaluta dan kun je om te beginnen de meeste flitsende cryptocurrencies het best vermijden. Kijk liever naar andere factoren zoals: het team achter de cryptocurrency, of er werkende projecten zijn en naar het gebruikersscenario van de valuta.

Daarmee wordt de lijst van de interessante cryptocurrencies vanzelf al een stuk korter. Laten we er eens een paar uitlichten die je voor 2022 in de gaten moet houden.

1. Polkadot (DOT)

Polkadot is een proof-of-stake (PoS). Het is een multi chain netwerk met als doel de verschillende blockchains te overbruggen. Simpel gezegd is het dus een protocol waarmee onafhankelijke blockchains informatie kunnen uitwisselen.

Het is opgericht door Gavin Wood, die ook mede-oprichter is van Ethereum en uitvinder van Solidity, de codeertaal die wordt gebruikt voor Ethereum.

Polkadot is ontworpen om twee soorten blockchains te gebruiken, namelijk de relaisketen en de     parachains. De Relay Chain is de belangrijkste blockchain op Polkadot. Parachains zijn individuele laag-1-blockchains die naast het Polkadot-netwerk werken. Ze zijn verbonden met de Relay Chain, zodat ze wel profiteren van onder andere veiligheid en schaalbaarheid.   

2. Bitpanda-ecosysteemtoken (BEST)

Bitpanda Ecosystem Token is een ruilmunt met verschillende voordelen voor de houders. Zo krijg je als houder onder meer token burns, handelskortingen en toegang tot aanstaande lanceerplatforms. Het lijkt op Binance Coin (BNB), omdat het beide wisselmunten zijn.

Een deel van de BEST die aan handelskosten wordt besteed, wordt elke 3 maanden verbrand totdat 50% van de totale BEST-voorraad is vernietigd. Dat betekent dat het aanbod telkens weer afneemt. De munt heeft op een zeker moment zelfs een waarde van meer dan $ 300  bereikt.

3. Uniswap (UNI)

Uniswap is een gedecentraliseerde uitwisseling voor ERC-20-tokens gebouwd op de Ethereum-blockchain. Tokens kunnen rechtstreeks worden geruild vanuit de persoonlijke portemonnee van een gebruiker. Dat betekent dat je te allen tijden je crypto-bezit kunt beheren.

Uniswap heeft een geautomatiseerd market maker-systeem dat de prijs van tokens berekent wanneer beleggers op het platform willen kopen of verkopen. Je kunt als gebruiker tokens toevoegen zonder wisselkosten te betalen. 

Cryptocurrency is hot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *